ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3
Szent György Napok 2015
ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3.
Hírek
Szent György Napok 2015 az európai uniós polgári részvétel előmozdításának jegyében2015-05-04: Szent György Napok 2015 az európai uniós polgári részvétel előmozdításának jegyében

A Szent György Napok 2015 az európai uniós polgári részvétel előmozdításának jegyében című, 555605-CITIZ-1-2014-1-RO-CITIZ-TT azonosító számú projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében. A 2. ág, 2.1 Testvérváros-program intézkedés keretében zajló projekt lehetővé tette a találkozót 1041 állampolgár részvételével, akik közül 651-en Sepsiszentgyörgy (Románia), 50-en Alsónána (Magyarország), 50-en Kecskemét (Magyarország), 50-en Kiskunhalas (Magyarország), 50-en Királyhelmec/Královský Chlmec (Szlovákia), 50-en Kopács/Kopačevo (Horvátország), 40-en Šmartno pri Litiji (Szlovénia), 50-en Cegléd (Magyarország), és 50-en Mosonmagyaróvár (Magyarország) lakosai.


Zorán: nehéz leírni azt a felfokozott érdeklődést és szeretetet, amit az erdélyi koncerteken kapunk2015-05-04: Zorán: nehéz leírni azt a felfokozott érdeklődést és szeretetet, amit az erdélyi koncerteken kapunk

„Azt a felfokozott érdeklődést és azt a szeretetet, amit az Erdélyben lejátszott koncerteken kapunk azt nagyon nehéz leírni”, mondta Zorán a hétfői sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján.


Antal Árpád a Szent György Napokról: a visszajelzések többnyire pozitívak2015-05-04: Antal Árpád a Szent György Napokról: a visszajelzések többnyire pozitívak

A Szent György Napok programfüzetének összes pontját sikerült megvalósítani és az eddigi visszajelzések azt mutatják, hogy jó döntés volt új koncepció alapján megszervezni az idei rendezvényt, derült ki a város ünnepét kiértékelő sajtótájékoztatón.


Kisorsolták a tombolát2015-05-04: Kisorsolták a tombolát

Május 15-ig lehet átvenni a Szent György-napi nyereményeket a nyertes számot tartalmazó műsorfüzettel a Városimázs irodában. A május 3-i sorsoláson három pótszámot is kisorsoltak, így ha nem kerülne gazdája egyik-másik utazásnak, a határidő lejárta után, az érkezés sorrendjében a pótszámok tulajdonosai választhatnak a megmaradt nyeremények közül. A Szent György-napi tombolanyeremények összértéke meghaladja az 5000 eurót, íme a nyertes számok.


Megnyílt a Kosztándi házaspár ikerkiállítása2015-05-04: Megnyílt a Kosztándi házaspár ikerkiállítása

Figuratív és nonfiguratív közti kaland, színek párbeszéde jellemzi Kosztándi Jenő és Kosztándi B. Katalin közös tárlatát, amelyet vasárnap, május 3-án nyitottak meg Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központ tetőtéri kiállítótermében. A kiállítókból csupán Jenő bácsi szólalt fel pár mondatban: „El merem mondani, hogy ennyi idő alatt ilyen örömöt nem kaptunk.”


Szent György Napok – színes, ízes, illatos2015-05-04: Szent György Napok – színes, ízes, illatos

Elégedetlenségre senkinek nem lehetett oka az idei Szent György Napok vásári kínálatával, hiszen három helyszínen több mint 200 termelő több ezer termékéből/szolgáltatásából válogathattak a látogatók. Volt minden, mi szemnek, szájnak, bőrnek, orrnak, kéznek és lábnak "ingere".


Létezik innováció Székelyföldön?!2015-05-04: Létezik innováció Székelyföldön?!

Van-e itthon innováció? Vannak-e olyanok, akik vállalkoznak? Milyen lesz Székelyföld 2030-ban? Ezekkel a kérdésekkel indította az Innovációs show-t Rácz Attila, a beszélgetés moderátora.


A Székelyföld brand-je2015-05-04: A Székelyföld brand-je

Vasárnap az Észművész sátorban a székelyföldi innovációkról láthattak és hallhattak előadásokat az ott megjelenők, melynek záróakkordjaként Grubisics Csaga vizuális kommunikációs szakember röviden összefoglalta, hogy egy jó ötlethez és fejlesztéshez miért fontos a vizuális identitás tudatos kiépítése.


A nyári gyerekek őrökké gyerekek maradnak2015-05-04: A nyári gyerekek őrökké gyerekek maradnak

Az Ifjúsági Udvarban szombat este „fainul bulit” tartott a Kelemen Kabátban zenekar, és ezt minden vagány tudta, hiszen elég szép számban voltak a koncerten, persze mind kabátban. A performansz végeztével sikerült elcsípni M-Papát és Szerecsenkirályt, azaz Misit és Boldizsárt néhány kérdés erejéig.


Ripoff Raskolnikov a Lila színpad deszkáin2015-05-04: Ripoff Raskolnikov a Lila színpad deszkáin

Érces, dörömbölő és végtelenül egyedi hang. Ezekkel az erős jellemzőkkel lépett színpadra, az idei Szent György Napok utolsó napján Ripoff Raskolnikov, blues énekes. A vasárnap délutáni koncert kellemes hangulatban jött létre: nem csak az időjárás, hanem az érdeklődök is kitartottak a hosszú hétvégi program ellenére, és együtt dúdolászták Ripoff dalait. Pár kérdéssel fordultam hozzá, az is kiderült, hogy mi a kedvenc bora.


Háromezren szórakoztak a gyermekvárosban2015-05-03: Háromezren szórakoztak a gyermekvárosban

Lassan véget érnek a 24. Szent György Napok, és ezzel együtt bezárja kapuit a Gyuru-Muri gyermekváros is. Vasárnap délután Gáspár Csongort, a gyermekbirodalom egyik megálmodóját arra kértük, összegezze az elmúlt három napot.


Ha ír-kelta-punk zene, akkor biztosan Selfish Murphy2015-05-03: Ha ír-kelta-punk zene, akkor biztosan Selfish Murphy

Selfish Murphy, a nem éppen hétköznapi banda, igazán megmozgatta a közönséget ír-kelta-punk zenéjével péntek délután 6 órától a Szabadság-téri főszínpadon. A nagy népszerűségnek örvendő együttes kivívott magának egy nemzetközi elismerést, évente többször turnéznak Európa különböző országaiban.


Pro Urbe díjátadás - Főhajtás Gaál Sándor emléke előtt2015-05-03: Pro Urbe díjátadás - Főhajtás Gaál Sándor emléke előtt

A Szent György Napok zárónapján, vasárnap ünnepélyes keretek között adták át az idei Pro Urbe díjat a Bod Péter Megyei Könyvtár dísztermében. Sztakics Éva alpolgármester emlékeztetett, hogy Sepsiszentgyörgy önkormányzata 1997-ben hozta létre a Pro Urbe-díjat, és a kitüntetéssel azoknak a személyiségeknek a munkáját köszöni meg, akik a várost és annak lakóit mindenkor a legjobb tudásuk szerint szolgálták önzetlenül, „pénz és taps” nélkül.


Az extravagancia mezsgyéjén az Anna and the Barbies2015-05-03: Az extravagancia mezsgyéjén az Anna and the Barbies

Az Anna and the Barbies extravagáns koncerttel ejtette ámulatba a Szent György Napok közönségét. Pásztor Anna, a 11 éves együttes énekesnője bóhockodásról, hullámvasútról, anyaságról, előkelőségről, közhelyről és a jövőbe mutató zöld lámpáról mesélt.


Tóth Gabi és a küldetéstudat2015-05-03: Tóth Gabi és a küldetéstudat

Tóth Gabi 11 éves pályafutása során személyes márkává nőtte ki magát. Ezt bizonyította sepsiszentgyörgyi koncertjén is, ahol energikus színpadi jelenlétével tombolásra bírta a hömpölygő közönséget. Az énekesnővel az emberek szívéhez vezető egyenes útról, alternatív stílusokból való csemegézésről, kólaimádatról, megvilágosodásról és küldetésről beszélgettünk.


Dallamok, ütemek hangok a Nightloserssel2015-05-03: Dallamok, ütemek hangok a Nightloserssel

A kolozsvári Nightlosers tegnap este, május 2-án lépett fel a Lila színpadon, a múzeumkertben. Az Erdélyben fellelhető népi kultúrák dallamai, és a ryhtm and blues ötvözetével hoztak létre egy felejthetetlen koncertet. Az eső ellenére az emberek jól érezték magukat, a jó zene mellé pedig a borudvar is hozzájárult ínyencségeivel. Grunzo Gézával beszélgettem:


Önmagukat kifejező zenészek a Diákegyüttesek Találkozóján2015-05-03: Önmagukat kifejező zenészek a Diákegyüttesek Találkozóján

Négy település öt zenekara mérte össze tudását a Szent György Napok koncertsorozatát indító Diákegyüttesek Találkozója című tehetségkutatón csütörtökön. A győztes The Pinwheels zenekart faggattuk álmaikról.


A bohém jazz band2015-05-02: A bohém jazz band

A Bohém Ragtime Jazz Band valószínűleg a világ legsokoldalúbb jazz bandája, legalábbis mindenképp erre törekednek. Mindezt bizonyítja, hogy a zenekar nyolc tagjának összesen húsz hangszere van, s mindegyiken játszanak is. Múzeumkerti koncertjükön viszont csak heten voltak és kb. 15 hangszert szólaltattak meg szombaton, emellett táncoltak, poénkodtak és minden egyes pillanatban elkápráztatták közönségüket. Koncertjük során a tízes, a húszas, továbbá a harmincas évek Amerikáját idézik mókával és bohémsággal teletűzdelve.
  [1]   [ 2 ]   [ 3 ]   [ 4 ]   [ 5 ]  
Szent György Napok 2015
© - Szent György Napok 2015 - Szerzői jogvédelem