ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3
Szent György Napok 2015
ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3.
2015-05-03:
Háromezren szórakoztak a gyermekvárosban


Lassan véget érnek a 24. Szent György Napok, és ezzel együtt bezárja kapuit a Gyuru-Muri gyermekváros is. Vasárnap délután Gáspár Csongort, a gyermekbirodalom egyik megálmodóját arra kértük, összegezze az elmúlt három napot.

- Működik a dolog, nagyon sok gyerek fordult meg a három nap alatt. Jó volt, hogy kitaláltuk a sárkányhajtogatós-belépőt, mert megszűrte a közönséget. Csak azok jöttek be, akiket érdekelt az, ami idebent történt. A mai nap (vasárnap - a szerk.) kiváló volt, a jó időnek köszönhetően délelőtt-délután teltház volt. Még nem végeztünk számítást, de az első nap adatai alapján, saccolva, vasárnap estére elérjük a 3.000 gyereket, ennyien játszodtak, és csináltak, készítettek valamit, mert itt ez volt  a fontos.

- A legjobban az ügyességi játékokat kedvelték a gyerekek, gyűjtögették a sárkánypikkelyeket.   Nagyon népszerű volt a Gyuri-Muri területén működő két cirkusz, minden előadást teltházzal játszodtak. A bejárat mellett elhelyezett önműködő cirkusz egy kurbli segítségével  indítható be, s így válnak láthatóvá  a mozgó figurák. A Tintaló Bábszínház cirkuszi sátrában  minden fél órában volt  előadás, pici bábokkal,  25 gyerekkel, a szülők kis lyukakon leshették, hogy mi történik odabent. A régész műhelyt is szerették,  ahol tetőcserepeket kellett visszaállítani az eredeti állapotukba, a fotózás is a kedvencek közé tartozott,  a tűzoltó- és mentőautót imádták. Az autószerelés is bejött a fiúknak, le- és visszaszerelték a kerekeket. A  csíkszeredai, sepsiszentgyörgyi,  gyergyói és csernátoni múzeumok közös műhelye egy érdekes színfoltja volt a gyermekvárosnak, ahogyan Vetró András szobrász műhelye is. Imádták a papírmerítést, s még folytathatnám a sort.

- Azt a következtetést vontam le, hogy nehéz  egy ilyen nagy városnapon ilyesmit csinálni, mert mintha a gyerekek nehezebben kapcsolódnának be a tevékenységekbe. Lehet, nem értik még, hogy mit is jelent ez a játék, mivel nagyon sok szórakozási lehetőség  van a városnapok alatt. Talán jobb egy meghittebb környezet, mint a város aszfaltja - véli Gáspár Csongor.

A Gyuri-Muri gyermekvárosban mintegy 150 személy dolgozott azért, hogy minden zökkenőmentesen menjen, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és elégedetten, élményekkel gazdagon távozzanak.





<< előző cikkvissza a főoldalra következő cikk >>
Oldal megjelenítése: 1436
Szent György Napok 2015
© - Szent György Napok 2015 - Szerzői jogvédelem