ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3
Szent György Napok 2015
ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3.
2015-05-04:
A Székelyföld brand-je


Vasárnap az Észművész sátorban a székelyföldi innovációkról láthattak és hallhattak előadásokat az ott megjelenők, melynek záróakkordjaként Grubisics Csaga vizuális kommunikációs szakember röviden összefoglalta, hogy egy jó ötlethez és fejlesztéshez miért fontos a vizuális identitás tudatos kiépítése.

Miután felvázolta a vizuális identitás legalapvetőbb lépéseit, egy gyors workshop keretében ki is próbáltuk magunkat, amelynek eredménye ként alig 10 perc alatt elkészült egy Székelyföld 2030 logó, valamint egy szlogen is született. Csaga kihangsúlyozta, az egyik legfontosabb egy márka, egy brand kiépítésében a tartalom mellett, hogy ne legyen már létező vizuális identitás, és legyen levédhető.

Grubisics Csaga, az Innovációs show után kérdésemre elmondta, ahhoz, hogy egy olyan képe legyen a világnak rólunk, székelyekről, amit mi alakítunk, amit szívesen és büszkén vállalunk fel, szükséges egy jól kigondolt márka, brand, vizuális identitás kidolgozása. Elmondta, azért is foglalkozik ezzel a kérdéssel, mert ez egy olyan szakmai kérdés, ami nincsen megoldva. Ez kihívás számára.

A találkozóból azt a konklúziót vonta le, hogy rengeteg olyan érték van körülöttünk, amiről még nekünk sincsen tudomásunk, és fontos lenne, hogy ezek nyilvánosságot kapjanak. Nekünk, Székelyföldön élőknek kell elsősorban megismernünk saját értékeinket és összegyűjtenünk azokat. Véleménye szerint a közösségnek kell összefogni és kiválasztani azt, aki(k) a Székelyföld vizuális identitását kellőképpen ki tudná(k) dolgozni, de ez csak akkor tud létrejönni, ha tudunk közösen dolgozni.

Domokos Csaba az innovációs beszélgetés alatt elmondta, őriznünk kell hagyományainkat, de nekünk is hozzá kell tennünk valami újat, elkerülve a közhelyeket és az elavult sztereotípiákat. Ehhez kapcsolódik az is, amit Grubisics Csaga a Székelyföld vizuális identitásának tudatos kiépítésének fontosságát hangsúlyozva hozott fel példának: nekünk, a közösségnek kell tenni azért, hogy a világ számára Erdély ne csupán Draculáról szóljon.

Pápay Kamilla

<< előző cikkvissza a főoldalra következő cikk >>
Oldal megjelenítése: 1605
Szent György Napok 2015
© - Szent György Napok 2015 - Szerzői jogvédelem